Tencuiala pe baza de ipsos

Acasa / Servicii / Tencuiala mecanizata / Tencuiala pe baza de ipsos

Compozitie : Ipsos, var pentru constructii, nisipuri fine, adaosuri.

Tencuiala pe baza de ipsos este un mortar uscat preamestecat in fabrica, ce are in compozitie, in principal, ipsos si var. Ipsosul are capacitatea de a absorbi rapid mari cantitati de umiditate din aerul incaperii, pe care o inmagazineaza si o poate apoi ceda. De asemenea prezinta un grad ridicat de permeabilitate la difuzia vaporilor de apa. Aceste proprietati ii confera atat de apreciata capacitate de reglare a umiditatii aerului din spatiile de locuit, care conduce la crearea unui microclimat placut si sanatos.

Suportul trebuie sa fie uscat, desprafuit, sa nu prezinte desprinderi, exfolieri sau eflorescente, să nu fie inghetat, sa aiba capacitatea portanta necesara.

Temperatura aerului si a stratului suport trebuie sa fie peste +5 grade C pe durata aplicarii si a prizei.

Amestecul mortarului uscat cu cantitatea optim dozata de apa si aplicarea pe perete sau pe tavan a tencuielii se face numai cu echipamentul specializat.

Din presiunea de aplicare ai reglajul pistolului de spritare se poate controla atat densitatea cat si grosimea stratului de mortar aplicat.

DE RETINUT :

  • Nu este bine sa folosim tencuiala pe baza de ipsos in bai, subsoluri si in locuri unde este foarte mare umiditate
  • Trebuie folosite coltare si sine de ghidaj complet zincate altfel e posibil sa apara rugina prin perete deoarece Ipsosul este un acid si nu o baza precum Tencuiala pe baza de Ciment .
  • Cuiele sau sarma care sa folosit la cofrat trebuie protejata cu un strat de grund deoarece exista riscul sa rugineasca mai tare.